Rast dobiti i prihoda IBM-a

Bez autora
Jul 19 2011

Američka kompanija IBM saopštila je u ponedeljak da je u drugom tromesečju ostvarila rast prihoda od 12 posto i neto dobiti od 8 posto. Prihodi IBM-a u proteklom kvartalu porasli su za 12 posto na 26,7 milijardi dolara u odnosu na isti period prošle godine.Neto dobit kompanije dostigla je iznos od 3,66 milijardi dolara, dok je godinu dana pre iznosila 3,39 milijardi dolara. Kako su i dobit i prihodi nadmašili očekivanja, cena akcije IBM-a porasla je za dva posto, na rekordnih 178 dolara.

Rast dobiti i prihoda IBM-aAmerička kompanija IBM saopštila je u ponedeljak da je u drugom tromesečju ostvarila rast prihoda od 12 posto i neto dobiti od 8 posto.

Prihodi IBM-a u proteklom kvartalu porasli su za 12 posto na 26,7 milijardi dolara u odnosu na isti period prošle godine. Neto dobit kompanije dostigla je iznos od 3,66 milijardi dolara, dok je godinu dana pre iznosila 3,39 milijardi dolara.

Kako su i dobit i prihodi nadmašili očekivanja, cena akcije IBM-a porasla je za dva posto, na rekordnih 178 dolara.

IBM je saopštio i da je u drugom tromesečju vrednost njegovih novih ugovora o pružanju usluga porasla za 16 posto, na 14,3 milijarde dolara, što je više nego što su analitičari očekivali.

Zahvaljujući odličnim rezultatima u drugom kvartalu, IBM je povećao svoje poslovne procene za celu 2011. godinu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik